Workshops

Intensieve trainingsperiode 2019

Voor 2018 zit deze cursus al helemaal vol, maar wil jij in 2019 groeien in je eigen kennis en vaardigheden en echte stappen vooruit maken met je paard? Dan bied deze intensieve trainingsperiode jou die mogelijkheid!

(Voor 2018 zijn nog wel losse weekend workshops beschikbaar, zie lager op deze pagina de data)


 • Ben je op zoek naar meer houvast in je training?
 • Ben je gemotiveerd om samen met een vaste groep medestudenten van en met elkaar te leren
 • Wil jij meer vorderingen maken én behouden met je paard gedurende langere tijd?
 • Wil jij je kennis en kunnen verbreden binnen Horsemanship en Straightness Training/Rechtrichten, om zo je paard zowel mentaal als fysiek gezond en sterkt te kunnen houden?
 • Vind je het leuk om je tussen de trainingen door thuis verder in de stof te verdiepen door middel van huiswerk opdrachten?

Dan is dit intensieve trainingsjaar helemaal iets voor jou! Of je nu dressuur, spring of recreatieruiter bent, iedereen met de goede motivatie is welkom. Er is plek voor maximaal 6 deelnemers met paard, waardoor het persoonlijk blijft en iedereen genoeg begeleiding krijgt.

Tijdens deze trainingsperiode wordt er voor jou en je paard een lesplan ontwikkeld waarin je gedurende deze periode begeleid wordt. Van maart t/m sept 2019 zullen er 10 praktijkdagen zijn (5 weekenden) waarop er dieper wordt ingegaan op de verschillende aspecten van de mentale en fysieke training en balans van het paard en ook van de ruiter;

5 pilaren van Straightness training:

 • Longeren zonder hulpteugels
 • Werken met 1 teugel
 • Werken op de grond met 2 teugels
 • Werken vanuit het zadel
 • Werken in vrijheid
 • Horsemanship
 • Paardengedrag
 • Ruiterfitness en balans

Ben jij gemotiveerd om er komend tijd tegenaan te gaan met je paard? Kijk dan op deze link https://drive.google.com/file/d/1zxShlIsAiIzPfjhAqoA0f9zPxzb3qA5W/view?usp=sharing voor meer details.

Locatie: Woubrugge (accommodatie met binnenbaan met goede bodem)

Data:
9/10 maart 2019
6/7 april 2019
1/2 juni 2019
6/7 juli 2019
31 aug /1 sept 2019

Jouw investering

1795,-- Euro

Bij aanmelding en aanbetaling voor eind 2018 krijg je een GRATIS online coaching sessie kado ter waarde van 65 euro!

Prijzen incl. lunch, versnaperingen, gebruik binnenbak en stalling voor het paard gedurende de trainingsdagen

Vragen of interesse? Stuur me gerust een email: Kim@equi-unity.nl

 


Kettlebells
Kettlebells
Kettlebells

Workshop Straightness Training

Data 2018:

10/11 november, 1 plek beschikbaar

Dompel jezelf onder in een 2 daagste Straightness (rechtrichten) Training workshop in Woubrugge. Of je nu net begint met Rechtrichten of er al veel ervaring mee hebt en wat hulp wil om verder te komen, deze workshop zal je zeker nieuwe inzichten en kennis meegeven.

In totaal zullen 6 combinaties gedurede 2 dagen worden geholpen binnen de 5 pilaren (grondwerk, longeren, werk aan de hand, rijden, werk in vrijheid) van Straightness Training.

Theorie komt ook dagelijks aan bod. Toeschouwers worden actief betrokken en kunnen ook vragen stellen mbt hun eigen paarden of ervaringen.

***PROGRAMMA***

De eerste dag begint met theorie waarna alle combinaties 2 lessen zullen krijgen. We beginnen met gronwerk en voor de 2e les kan elke combinatie zelf een keuze maken voor één van de 5 pilaren waarin ze ondersteund willen worden.

Zaterdag begint 9.30 en eindigt rond 17.30
Zondag begint 09.00 en eindigt rond 16.00

*** LOCATIE ***

Goldenway Stables
Kruisweg 18
2481 NA
Woubrugge

*** COFFEE/THEE/LUNCH***

Gedurende de workshop zullen koffie/thee en een lekkere lunch aanwezig zijn.

*** INVESTERING ***

Als deelnemer met paard zal je face to face les krijgen op beide dagen. We zullen de theorie achter het Rechtrichten in de praktijk brengen en de “problemen”/ uitdagingen die je hebt bekijken. Na de workshop zal je zeker naar huis gaan met een berg aan informatie en vaardigheden om thuis verder te trainen met je paard.

Als toeschouwer zal je worden geďnspireerd door het meekijken met de verschillende combinaties en leren hoe je op verschillende vormen van asymmetrie bij de paarden en verschillende “problemen” kan inspelen tijdens je training. Je kan ook vragen stellen over je eigen paard.

Deelname met paard: € 375, -- /complete workshop incl: stalling voor beide dagen/ 1 nacht, lunch beide dagen
Toeschouwers: € 50, -- /dag , € 90, -- / weekend (incl lunch)

Mis deze mogelijkheid niet om deel uit te maken van deze super leerzame workshops in Nederland

*** INSCHRIJVEN ***

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten tijdens deze workshop!

Neem contact met mij op om onderdeel uit te maken van deze workshop: kim@equi-unity.nl of stuur me een bericht op facebook:


NH SCHRIKTRAINING

Ik bied de mogelijkheid om bij jou op stal een schriktraining te organiseren. Wat houdt dit in? Tijdens de schriktraining leer je hoe je je paard kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen in enge situaties. We laten de paarden niet alleen wennen aan bepaalde omstandigheden, maar we leren jou hoe je ervoor kan zorgen dat je thuis of op andere lokaties ook enge situaties kan doorstaan. Hoe leren paarden? Wat moet je juist wel doen en wat moet je juist niet doen als je paard schrikt? Dit alles komt aan bod.

Onder begeleiding van een instructeur worden de paarden aan allerlei situaties blootgesteld. Denk bijvoorbeeld aan een pedestal, plastic zeilen, grote ballen, carwash, ballonnen, klappertjes pistolen en nog veel meer. De instructeur kan je helpen indien je problemen tegen komt waarbij je hulp nodig hebt en je laten zien hoe je het beste hiermee om kan gaan. Theorie komt ook aan bod!

Deelname aan de schriktraining is beperkt tot maximaal 6 deelnemers per dagdeel (3 uur), dus geef je tijdig op als je mee wil doen.

Kosten voor deelname zijn afhankelijk van de lokatie. Wil je meer informatie of wil je met ons een schriktraining bij jou op stal organiseren? Stuur ons dan een email: kim@equi-unity.nl.

Schriktraining bij jou op stal? Als jij minimaal 6 personen bij elkaar hebt mag je zelf gratis meedoen!


Kennismakings cursus Natural Horsemanship

Wil jij een kennismaking op jouw stal organiseren? Stuur me dan een mail: kim@equi-unity.nl

"Ik wil beginnen met Natural Horsemanship maar hoe?" Dat is een vraag die wij vaak gesteld krijgen.

Naast de informatie die je kan halen van DVD's of internet is het vaak verhelderend om deze informatie te bespreken met een groep en instructeur en om te zien hoe de theorie omgezet wordt in praktijk. Ons leek het daarom een leuk idee een cursus te organiseren waarin alle basis beginselen en soorten benaderingen uitgelegd worden.

Indien mogelijk zal ik tijdens deze cursus samen met mijn eigen paard laten zien hoe je kan beginnen (indien dit niet kan zal ik een paard van de stal zelf gebruiken). Wat voor oefeningen zijn er? Hoe kan je de lichaamstaal van je paard lezen? Hoe voer je de oefeningen uit? Tijdens de cursus zullen zowel theorie als praktijk behandeld worden.
Tijdens het middag gedeelte (deel 2) nemen we de proef op de som met de paarden en gaan we met allerlei obstakels aan de slag. Aan het eind krijg je nieuwe tips en uitdagingen/opdrachten mee naar huis om weer verder te gaan.

Heb je altijd al de band met je paard willen verbeteren en wil je de paardentaal beter begrijpen? Dan is deze cursus zeker iets voor jou! Ook als je net met NH bent begonnen en je kennis naar een hoger niveau wil tillen is dit een leuke cursus!Kettlebells

Verdiepings cursus
Natural Horsemanship

Op dit moment niet ingepland. Interesse? Ik kan hem ook bij jou op stal komen geven!

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige tijd bezig zijn met Natural Horsemanship en/of al de kennismakings cursus en daarbij behorende praktijkdag bij ons hebben gevolgd.

Tijdens deze cursus wordt dieper in gegaan op het wezen paard en de relatie tot de mens. Er wordt gekeken naar hoe paarden dingen zien, leren en ervaren en hoe wij dit kunnen gebruiken in onze dagelijkse omgang met de paarden. Hoe kan je je paard en natuurlijk vooral jezelf zo ontwikkelen dat jullie gebalanceerde partners worden? Welke oefeningen kan je doen en hoe werkt dat dan in de praktijk? Hierbij wordt vooral rekening gehouden met de verschillende karakters van de paarden en hoe je deze kan herkennen. Welke eigenschappen en welk gedrag tonen de verschillende soorten paarden en hoe kan je hier het beste mee omgaan om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk een goed gebalanceerd paard hebt.

Weer allemaal leuke stof om over na te denken en over mee te komen discussieren!

Wil jij deze cursus bij jou op stal? Stuur dan een mail naar: kim@equi-unity.nl


Playdays

Wat houdt dit in?

Tijdens de playday is er de mogelijkheid om samen met je paard met allerlei obstakels te spelen onder begeleiding van een instructeur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de trailer, pedestal, plastic zeilen, grote ballen, carwash en nog veel meer. De instructeur kan je helpen indien je problemen tegen komt waarbij je hulp nodig hebt, of kan je leuke opdrachten geven die je kan proberen uit te voeren samen met je paard. Theorie komt ook aan bod! Tijdens de playday staan 2 dingen centraal: De relatie met je paard....en plezier hebben!!

Deelname aan de playday is beperkt tot maximaal 6-8 deelnemers per dagdeel (3,0 uur). Kosten voor deelname zijn 39,50 euro met paard (excl. reiskosten afh van lokatie). Deelname zonder paard is 17,50. Wil je meer informatie of wil je met ons een playday bij jou op stal organiseren? Stuur me dan een email:

kim@equi-unity.nl